Logo Parochie

 

R.-K. Parochie
HH. Paulus en Ludger

Verbonden in Christus

FacebookTwitterGoogle Bookmarks

 

 


Ben je al eens naar de WJD geweest? Mooi, dan weet je waar we het over hebben en kijk je er enorm naar uit. Nog nooit van gehoord? Het is een week waarin jongeren van over heel de wereld afreizen naar één stad (in 2023 is dat Lissabon, Portugal van 1 t/m 6 augustus) om daar samen het geloof te vieren, elkaar te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken, het geloof te verdiepen en de paus te ontmoeten. Het is een ongelooflijk gaaf evenement, waar vele jongeren nog lang met warme herinneringen op terugkijken!

De WJD wil je echt niet missen, zeker nu het evenement eindelijk weer relatief dichtbij huis plaatsvindt, in Lissabon. Overal ter wereld organiseren bisdommen en parochies reizen om hierbij te zijn. Ook vanuit onze parochie en vanuit Nederland  willen we meedoen en je voorbereiden op deze onvergetelijke reis die je diep in je hart zal raken.

Om daar alvast een begin mee te maken, nodigen we je uit voor vrijdagavond 4 november 2022 in de OLV tenhemelopnemingkerk in Doetinchem, waar dan het WJD-kruis, dat een tour door Nederland maakt, komt om aandacht te vragen voor de WJD.

De Wereldjongerendagen brengen om de drie jaar vooral jongeren tussen 16 en 35 jaar bijeen om na te denken over de rol van God in het hedendaagse leven.
We willen graag een groep vormen in de Achterhoek. Enjoy!

Wil je meer weten kijk dan op https://www.jongaartsbisdom.nl/wereldjongerendagen-lissabon-2023
Aanmelden voor 4 november of voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Marialof oktober 2022Marialof op 2 en 30 oktober

Oktober wordt ook wel de Rozenkransmaand genoemd.

In het eucharistisch centrum van onze parochie, de H. Calixtusbasiliek te Groenlo is er op zondag 2 oktober een plechtig Marialof met zang van het herenkoor uit Lievelde. Op 30 oktober vieren we eveneens een Marialof, nu in de St. Bonifatiuskerk in Lichtenvoorde. Beide vieringen beginnen om 17.00 uur. Er is een moment van uitstelling en aanbidding van het Allerheiligste Sacrament.

Het gebed van de rozenkrans wordt door miljoenen mensen over de hele wereld dagelijks gebeden. In al zijn eenvoud is dit een heel krachtig gebed. Het gaat niet om het gedachteloos opdreunen van Weesgegroeten, maar om het met aandacht herhalen van het Bijbelse gebed en het stilstaan bij gebeurtenissen uit het leven van Jezus en Maria. Deze momenten noemen we ‘geheimen’ of ‘mysteries’. Stap voor stap proberen we tot ons door te laten dringen wat de Heer voor ons heeft gedaan en doet. Omdat Maria zo dicht bij Jezus is in de hemel, vragen we haar voor ons te bidden. Door Maria tot Jezus!

BeleefmiddagOntdek de kerk eens op een andere manier

25 september tussen 15.0u.-17.00u. in de Calixtusbasiliek in Groenlo organiseren we een middag speciaal voor ouders, opa’s en oma’s kinderen en kleinkinderen een belevingsmiddag.
Kom samen de kerk ontdekken en kom op plekjes waar je gewoonlijk niet zo snel komt. Neem een uitlegbrief mee en ga op onderzoek uit.
Kijk rustig rond, steek maar eens een kaarsje op, of ga rustig in de banken zitten en kijk naar de mooie verhalen die geschilderd zijn op het plafond en in de ramen. Laat deze kans niet aan je voorbij gaan.
Je kunt je deze middag ook aanmelden voor doop, communie en vormsel.

Tot 25 september.

Zondag 25 september, 9.30 uur zal er tijdens de viering een kinderwoorddienst zijn. Als parochie vinden we het belangrijk dat jonge gezinnen samen kunnen vieren.
De kinderen gaan naar een eigen ruimte en maken kennis met de Bijbelverhalen, samen zingen en bidden en met elkaar.

Met uitzondering van de maanden juli en augustus zal deze kinderwoorddienst iedere 1e zondag van de maand aangeboden worden tijdens de viering van 9.30 uur in Groenlo. Voor jonge ouders, maar ook voor opa’s en oma’s, een unieke kans om andere gezinnen te ontmoeten en samen met uw kind/kleinkind de eucharistieviering te bezoeken en na afloop ongedwongen onder het genot van een kop koffie na te praten

 

Pastor Carla Roetgerink,
Simone Meijerink
Parochie catecheet
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-23147669

Onderwerp: Laudato Si – zorg om onze wereld

Bisschop de Korte uit Den Bosch komt op donderdagavond 29 september om 19.30 tot 21.30 uur naar de  Protestantse Johanneskerk in Lichtenvoorde.
Toegang gratis

‘Voortgedreven met de Kracht van Boven’ staat er op de auto van de pastoor van Hoofddorp. Hij rijdt namelijk in een elektrische Volkswagen Up en op het dak van zijn kerk liggen zonnepanelen. Ook onze Johanneskerk draagt het label ‘Groene kerk’.
In de encycliek Laudato Si van paus Franciscus (een officieel schrijven, vertaling: ‘Gezegend zijt Gij’) gaat het over duurzaamheid en rechtvaardigheid. Het is een protest tegen wat de paus noemt een ‘cultuur van verspilling’. De aarde is een gave van God, die gekoesterd en beschermd moet worden.
Bisschop Gerard de Korte, van het bisdom Den Bosch, is een warm pleitbezorger voor een verantwoorde omgang met onze kwetsbare wereld. Het is een oproep voor gelovigen en niet-gelovigen, omdat het ons allemaal treft!
Bisschop De Korte: “De encycliek van onze paus betekent niet alleen voor rooms-katholieken een nieuwe stimulans om zich in te zetten voor een meer duurzame en rechtvaardige samenleving. Het woord van de paus vormt ook een oproep aan ‘alle mensen van goede wil’ om nu werkelijk werk te maken van het behoud van onze aarde.”
We zijn heel blij dat bisschop de Korte naar ons toe wil komen om er over te vertellen.
U bent van harte welkom! Let op de aanvangstijd!

29 september van 19.30 tot 21.30 uur
Protestantse Johanneskerk
Rentenierstraat 9  (parkeerplaats Carel Looierstraat achter AH)
Lichtenvoorde

Info: Sjors Tamminga, 0544-37 27 52, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pastorale noodwacht
Parochie HH. Paulus en Ludger
06-190 17 292

Agenda

03 okt 2022
00:00
Ludgerzaal in Lichtenvoorde
Psalmen en kunst tot leven wekken
 
05 okt 2022
19:30
Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk te Beltrum
Omarm wat op je pad komt!
 
08 nov 2022
19:30
Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk te Beltrum
De dwaasheid van het geloof
 
13 dec 2022
19:30
Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk te Beltrum
The Messiah van Händel zingt Kerstmis tegemoet