Maand november:

dinsdag 2 november 2021

Barmhartige Heer, Uw Zoon jezus de Messias is ons steeds voorgegaan en Hij zit nu aan Uw rechterhand om voor velen een plaats bij U te bereiden.
Wij gedenken vandaag met genegenheid onze dierbare overledenen en gedenken ook allen die vermoord zijn omdat zij Jezus Christus hebben beleden als de verrezen Heer. Wij bidden: wees barmhartig en bevrijd allen uit de macht van de dood. Door Christus onze Heer.

Zondag 28 november 2021

God onze vader, het Woord dat bij U in den beginne was, is vleesgeworden en het heeft onder ons gewoond. Wij danken U dat wij deze eerste zondag van de Advent in vrijheid kunnen vieren. Wij vragen U: maak ons bereid om Uw Zoon steeds weer te verwelkomen in ons hart. Wij bidden U bij aanvang van deze voorbereidingstijd speciaal voor Christenen wereldwijd: dat zij in veiligheid Jezus Christus mogen belijden, verkondigen en verheerlijken. Dit vragen wij U op voorspraak van de zalige James Thompson, priester, martelaar tijdens de Engelse Reformatie, door Christus onze Heer.


Maand december:

Vrijdag 24 december Kerstavond

Almachtige eeuwige God, Uw woord is vleesgeworden en heeft onder ons gewoond. De woorden van Jezus Christus zijn woorden die leven brengen en die levens redden. Op weg naar de viering van de geboorte van Uw Zoon naar het vlees, bidden wij U vandaag voor alle mensen van goede wil wereldwijd. Geef dat zij de komst van de Messias steeds mogen ervaren in hun dagelijks leven en dat zij hun vreugde daarover in alle vrijheid mogen uitdragen aan hun naasten. Door Christus onze Heer.

Vrijdag 31 december Oudjaarsavond

Genadige God, U schenkt ons altijd weer nieuwe kansen en een nieuw begin. Geef dat velen het sacrament van boete en verzoening ontvangen en het nieuwe jaar met een gerust hart en goede voornemens kunnen beginnen. Wij bidden U om Uw Heilige Geest en Uw krachtige zegen voor onze wereld in 2022. Dit vragen wij U op voorspraak van de heilige Zoticus van Constantinopel, priester en martelaar tijdens de Romeinse vervolging, door Christus onze Heer.