Logo Parochie

 

R.-K. Parochie
HH. Paulus en Ludger

Verbonden in Christus

FacebookTwitterGoogle Bookmarks

 

 


Agenda

Dinsdag 08 November 2022, 19:30 Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk te Beltrum

De dwaasheid van het geloof

Onder deze titel zal dr. Frank G. Bosman, culturrtheoloog aan de Universtiteit van Tilburg op dinsdag 8 november 2022 in de Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk te Beltrum met ons in gesprek gaan. De commissie Ontmoeting & Inspiratie van de HH. Paulus- en Ludgerparochie nodigt u daarvoor van harte uit en wil u graag v.a. 19.15 uur met een kop koffie of thee welkom heten. De avond begint om 19.30 uur.
Frank Bosman is een graag geziene gast op diverse radio- en televisieprogramma’s, maar ook in de kranten en op diverse internetsites. In 2011 werd hij door het Nederlandse volk uitgeroepen tot de eerste ‘meest spraakmakende theoloog‘ van het land.

Voelt u zich al christen ook een beetje in 't maatschappelijk verdomhoekje zitten? Zit u op feestjes en partijtjes vooral het onderwerp 'religie' te vermijden om de sfeer gezellig te houden? Weten zelfs uw beste vrienden en vriendelijkste collega's niet dat u 's zondags in de kerk zit omdat u geen zin hebt een sociale paria te worden? Mooi! U staat op de
grens van heilige dwaasheid. Het heilige dwaasheid, of de dwaasheid omwille van Christus, is een kleine maar fascinerende stroming binnen de christelijke traditie, waarin clowns, narren, monniken en mystici dwars tegen alles en iedereen ingaan. Evagrius van Pontus, Basileus de Grote, Franciscus van Assisi, Bernardus van Clairvaux, Moeder Teresa: volgens de wijsheid van de wereld waren ze knettergek, maar in Gods ogen waren ze wel degelijk dwaas. De bekende cultuurtheoloog Frank G. Bosman gaat in deze bijzondere lezing op zoek naar die dwaasheid omwille van Christus. Omarm de dwaasheid van het geloof en wordt vrolijke boodschappers van het koninkrijk.

 

Pastorale noodwacht
Parochie HH. Paulus en Ludger
06-190 17 292

Agenda

11 dec 2022
15:00
St. Joriskerk, Markt 3, Bredevoort
Adventsconcert Bredevoort
 
13 dec 2022
19:30
Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk te Beltrum
The Messiah van Händel zingt Kerstmis tegemoet
 
17 jan 2023
19:30
Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk te Beltrum
De kerken van het Midden-Oosten