Logo Parochie

 

R.-K. Parochie
HH. Paulus en Ludger

O.L. Vrouw van Lourdes | Mariënvelde

FacebookTwitterGoogle Bookmarks

 

 


Berichtgeving omtrent corona

Bijna alle regels omtrent corona vervallen m.i.v. 25 september 2021, zie dit bericht voor meer informatie.

Ontmoet de mysterieuze Maria Magdalena en haar vele gezichten: van kroongetuige, zondares tot feminist. Ze wordt geassocieerd met de vermenging van seksualiteit, sensualiteit en zonde; een baken van hoop en een feministisch icoon. En was ze nu wel of niet getrouwd met Jezus?
Voor het eerst krijgt ze haar eigen tentoonstelling in museum Catharijne Convent in Utrecht. Ga mee op ontdekkingstocht langs historische bronnen, indrukwekkende schilderijen, hedendaagse beeldende kunst en populaire cultuur. Sta oog in oog met Maria Magdalena, en ontrafel haar beeldvorming door de eeuwen heen.
U kunt meegaan op zaterdag 20 november 2021. Door middel van carpoolen kunnen we de kosten beperken en het milieu wat sparen. Entree € 17 / € 15,50 65+/ € 3 museumkaart per persoon. Reiskosten zijn ongeveer € 7 bij 4 personen per auto.
Lunchen in het Catharijne Convent is op eigen kosten. U kunt natuurlijk uw eigen lunch meenemen.
Wij zullen om 09:30 uur vertrekken vanaf de carpoolplaats bij de afslag Lichtenvoorde Zuid van de N18.
We verwachten rond 15:00 uur weer terug te rijden richting de Achterhoek.
Graag opgeven voor 15 november bij Peter Müller bij voorkeur via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), eventueel via telefoon (0544 463045).

Marialof op 3 en 24 oktober

Oktober wordt ook wel de Rozenkransmaand genoemd.

In het eucharistisch centrum van onze parochie, de H. Calixtusbasiliek te Groenlo is er op zondag 3 oktober een plechtig Marialof met zang van het herenkoor uit Neede. Op 24 oktober vieren we eveneens een Marialof, nu in de St. Bonifatiuskerk in Lichtenvoorde. Beide vieringen beginnen om 17.00 uur. Er is een moment van uitstelling en aanbidding van het Allerheiligste Sacrament.

Het gebed van de rozenkrans wordt door miljoenen mensen over de hele wereld dagelijks gebeden. In al zijn eenvoud is dit een heel krachtig gebed. Het gaat niet om het gedachteloos opdreunen van Weesgegroeten, maar om het met aandacht herhalen van het Bijbelse gebed en het stilstaan bij gebeurtenissen uit het leven van Jezus en Maria. Deze momenten noemen we ‘geheimen’ of ‘mysteries’. Stap voor stap proberen we tot ons door te laten dringen wat de Heer voor ons heeft gedaan en doet. Omdat Maria zo dicht bij Jezus is in de hemel, vragen we haar voor ons te bidden. Door Maria tot Jezus!

Onder de titel "Verhalen in de woestijn in ander perspectief" organiseert de commissie Ontmoeting & Inspiratie van de parochie HH. Paulus en Ludger weer een cursus moderne kunst en spiritualiteit. Dit jaar staan verhalen uit het boek Numeri centraal.

Na de Uittocht (Exodus) maakt het volk een lange tocht door de woestijn. De woestijn is kaal en schraal, afzien en onderweg jezelf tegenkomen.
Als metafoor roept woestijn ook geestelijke woestenij en leegte op. De barre tocht door de woestijn kan een tijd worden van loutering, een leerproces om te ontdekken wat doodlopende wegen zijn en wat toekomst heeft, om te kiezen tussen goed en kwaad, tussen echt en onecht.

We lezen enkele markante verhalen uit het boek Numeri over de betekenis van de volkstelling; ontbering, onvrede en trammelant onderweg: op wie rust de geest? Wie heeft het voor het zeggen? Hoe omgaan met een besmettelijke zieke in het kamp? Verkenning van het nieuwe land en verdeelde reacties daarop…, verhalen vol weerbarstigheid, hoop en leven.

Vooraf aan de tekstlezing kijken we naar een hedendaagse kunstwerk, dat eigen zeggingskracht heeft. De kunst is associatief gekozen bij de verhalen.
Vanuit je eigen referentiekader kijk je naar een verbeelding, die jou verleden en heden, verre en nabije wereld anders laat zien. Als kijker, lezer, leerling gaat het ook altijd ook over jezelf. De oude verhalen zijn hoogst actueel.
De werkwijze is zowel informatief als interactief.

De Nederlandse bisschoppen hebben besloten om de anderhalve meter afstandsregel bij kerkbezoek los te laten, mits er in het kerkgebouw ook tijdens de viering voldoende geventileerd kan worden. Vooraf opgeven en registeren zal niet meer nodig zijn. Deze versoepeling gaat in op zaterdag 25 september. Gelovigen wordt uitdrukkelijk gevraagd om rekening met elkaar te houden zowel bij het kiezen van een plaats als bij het lopen door de kerk.
De dringende vraag om verantwoordelijkheid te nemen en thuis te blijven met klachten die kunnen wijzen op corona blijft bovendien gehandhaafd. Bezoekers van vieringen hoeven geen coronatoegangsbewijs te laten zien omdat dit niet past bij het karakter van de Kerk.
Lees het hele bericht over alle aangekondigde versoepelingen hier: https://www.aartsbisdom.nl/nederlandse-bisschoppen-laten-anderhalve-meter-regel-los-bij-voldoende-ventilatie/

Op dinsdag 26 oktober a.s. organiseert de commissie Ontmoeting & Inspiratie een bezinningsavond over de eucharistie. Spreker is Samuel Goyvaerts (1986, Genk, België), docent liturgiewetenschappen aan de Tilburg School of Catholic Theology. Het is een interactieve avond. U bent v.a. 19.15 uur welkom voor een kop koffie/thee. De avond begint om 19.30 uur in de Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk te Beltrum. Wij verzoeken u zich uiterlijk zondag 24 oktober aan te melden bij Marjo Stapelbroek (06 15 13 14 12 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Pastorale noodwacht
Parochie HH. Paulus en Ludger
06-190 17 292