Logo Parochie

 

R.-K. Parochie
HH. Paulus en Ludger

O.L. Vrouw van Lourdes | Mariënvelde

FacebookTwitterGoogle Bookmarks

 

 


Berichtgeving omtrent corona

Bijna alle regels omtrent corona vervallen m.i.v. 25 september 2021, zie dit bericht voor meer informatie.

Zie hier voor een bericht voor de regels voor koorzang.

Op dinsdag 26 oktober a.s. organiseert de commissie Ontmoeting & Inspiratie een bezinningsavond over de eucharistie. Spreker is Samuel Goyvaerts (1986, Genk, België), docent liturgiewetenschappen aan de Tilburg School of Catholic Theology. Het is een interactieve avond. U bent v.a. 19.15 uur welkom voor een kop koffie/thee. De avond begint om 19.30 uur in de Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk te Beltrum. Wij verzoeken u zich uiterlijk zondag 24 oktober aan te melden bij Marjo Stapelbroek (06 15 13 14 12 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

'Verhef je hart, niet je telefoon!’
Zo sprak paus Franciscus de menigte toe op het Sint-Pietersplein tijdens één van zijn toespraken over de mis. Deze toespraken werden vertaald naar het Nederlands, bestudeerd en van commentaar voorzien door Samuel Goyvaerts. Dit boek vormt het uitgangspunt van deze bezinningsavond.
De eucharistie behoort tot de kern van het katholieke geloofsleven, maar toch ervaren vele mensen van zowel binnen als buiten de kerk, deze als onbegrijpelijk, voorbijgestreefd of zelfs irrelevant. Tijdens deze bezinningsavond gaan we vanuit het denken van paus Franciscus op zoek naar de betekenis en het belang van het samenkomen rond het Woord en de Tafel.
Dit kan een (her)ontdekking zijn voor allen die geïnteresseerd zijn in dit eeuwenoude ritueel. Van harte welkom! Maar speciaal ook diegenen die anderen voorbereiden op hun eerste communie – ouders en andere opvoeders – of mee helpen aan de vorming van misdienaars of volwassenen begeleiden om katholiek te worden.

Samuel Goyvaerts doet ook onderzoek naar de Liturgische Beweging en de liturgiehervorming in de 20ste eeuw. Hij probeert daarbij een evenwicht te zoeken tussen theologie, liturgie en de hedendaagse kerkelijke praktijk.

 Het boek ‘Verhef je hart’ van Samuel Goyvaerts is te koop in de boekhandel, maar zal ook voor € 10 verkrijgbaar zijn op deze avond.

Pastorale noodwacht
Parochie HH. Paulus en Ludger
06-190 17 292