Logo Parochie

 

R.-K. Parochie
HH. Paulus en Ludger

H. Werenfridus | Zieuwent

FacebookTwitterGoogle Bookmarks

 

 


1 december 2021, nieuwe regels bisdom rondom corona

Alle vieringen en bijeenkomsten na 17:00 uur komen te vervallen vanaf nu tot en met 2 januari 2022. Begin volgende week volgt nadere berichtgeving rondom de vieringen met Kerst en Oud en Nieuw.

Lees hier het bericht van het pastoraal team en het bestuur

Het hoogfeest van Maria ten hemelopneming op 15 augustus, had dit jaar in Zieuwent een extra feestelijke uitstraling. De H. Werenfriduskerk stond deze zondag echt helemaal in het teken van de Moeder Gods. Het Mariabeeld, dat de familie Döppen onze kerk geschonken heeft en dat in opdracht van de beheercommissie in een nieuw jasje is gestoken, werd eindelijk onthuld.

Alle aanwezigen hadden bij binnenkomst een kaarsje ontvangen. En tijdens het slotlied ‘Lied van de kaars’ liepen allen in processie met de brandende kaars naar achteren, waar het Mariabeeld nog onder een doek verscholen stond. Een kort woord van Henry Waalderbos (beheercommissie) en dan het grote, spannende moment. Zus Tineke en broer Hans Döppen mochten, op de verjaardag van hun overleden vader Henk, het beeld uit hun jeugd aan iedereen gaan tonen. Er klonk applaus en Hans riep uit, dat het nog nooit zo mooi geweest was. Na een dankwoordje van Tineke namens de familie, was er koffie en thee met wat lekkers, achter in de kerk. Al met al een toepasselijke en goed geslaagde viering. En dat Omroep Gelderland aan dit bijzondere verhaal aandacht wilde besteden, maakte het voor de familie nog een beetje feestelijker. Met de komst van dit Mariabeeld, is aan het interieur van de H. Werenfriduskerk in Zieuwent weer een pareltje toegevoegd.

De onthulling van het beeld was ook een item in het nieuws van Omroep Gelderland. Ga naar hier naar het bericht bij Omroep Gelderland.

Pastorale noodwacht
Parochie HH. Paulus en Ludger
06-190 17 292