Vorig jaar zijn we op 11 oktober met ongeveer 25 parochianen bij elkaar geweest om na te denken over de manier waarop we ons kunnen ontwikkelen van klerikale kerk naar missionaire kerk, waarbij iedere gelovige evenzeer verantwoordelijk is voor het in stand houden van onze geloofsgemeenschappen. M.n. het samen gevoerde geloofsgesprek viel in goede aarde en vroeg om een vervolg.
Op maandag 19 september 2022 in het Koptisch Orthodox Klooster aan de Kloosterstraat in Lievelde (ingang aan de achterzijde) willen we een nieuwe stap zetten op de weg die we “lokaal geloven” noemen.
We hopen weer meer parochianen te ontmoeten. Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom voor een kop koffie / thee en is er gelegenheid een kijkje te nemen in de mooie kapel. Het programma begint om 19.30 uur.

Dit is het programma:
19.30 uur – 19.45 uur woord van welkom
19.45 uur – 20.45 uur kennismaken met de stappen die in Aalten, Bredevoort, (Rekken onder voorbehoud) en Winterswijk gezet zijn om de geloofsgemeenschappen levend te houden
20.45 uur – 21.00 uur pauze met koffie / thee
21.00 uur – 21.45 uur in kleine groepen kennismaken met en ervaren van een mogelijke manier om samen kerk te zijn
21.45 uur – 22.15 uur plenair terugblikken op deze avond

Met elkaar nadenken over lokaal geloven is van belang voor de toekomst van onze geloofsgemeenschappen.
I.v.m. het verder organiseren van de avond verzoeken we iedereen die belangstelling heeft zich uiterlijk 5 september o.v.v. naam en locatie/geloofsgemeenschap bij het parochiesecretariaat aan te melden:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (bij voorkeur) of 0544 464663.

De Werkgroep Lokaal Geloven
Simone Meijerink
Musie Sium
Peter Müller
Cor Peters, diaken