In onze huidige maatschappij doet het begrip “Barmhartigheid” ouderwets aan.
We lijken alles zelf wel te kunnen en menen niemand anders nodig te hebben.
Fouten maken doen we niet. En als we dan toch ergens in tekort schieten sussen we ons geweten met de gedachte dat we zeurkousen zijn en snel weer door moeten met ons leven. Achteromkijken heeft geen zin.
En toch……
Diep in ons hart knaagt er iets. We voelen ons onrustig en somber.
Niet zelden wordt er een psycholoog geconsulteerd of schrijft de huisarts een kalmerend pilletje voor. Het is vaak een tijdelijke oplossing.
Een psycholoog heeft eens gezegd dat veel mensen die bij hem op consult komen eigenlijk meer gebaat zouden zijn bij een biechtgesprek met een priester.
Waarom denken mensen dat dit waardevolle sacrament niet meer bestaat?
Niets is minder waar. Het Sacrament van Vergeving wordt nog altijd aangeboden en de parochiepriesters maken er graag tijd voor vrij.
Het Sacrament van Vergeving gaat niet over het opdreunen van kleine fouten zoals de ervaring van sommige ouderen onder ons is.
Het Sacrament van Vergeving is een eerlijke reflectie over ons doen en laten, een ontmoeting met de Barmhartige Heer die altijd van harte vergeeft en ons liefdevol nieuwe kansen geeft als we onze tekortkomingen onder ogen zien.
Wat houdt ons dan tegen als we hoorbaar via de priester Gods barmhartigheid en vergeving aangezegd krijgen?

Tijdens haar opleiding tot catecheet heeft Simone als afrondingsopdracht zich verdiept in de betekenis van het Sacrament van Vergeving in onze huidige tijd. Haar bevindingen heeft ze samengevat in een eindverslag dat ze graag met u wil delen. Pastoor de Jong zal aan de hand van voorbeelden uit de Bijbel een brug slaan naar hoe barmhartigheid nog steeds actueel is in onze tijd.

Pastoor de Jong en Simone Meijerink nodigen u van harte uit om samen met u na te denken over wat barmhartigheid voor u en ons betekent.
We zien u graag op woensdag 29 november in de Ludgerzaal, Rapenburgsestraat 23, 7131 CW Lichtenvoorde. Aanvang 19.30u.

Het is noodzakelijk dat u zich voor deze avond voor 20 november aanmeldt bij S. Meijerink, tel. 06-23147669. Of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

** Nagekomen bericht 22-11-2023 **
Avond van barmhartigheid 29 november gaat niet door! 
Wegens te weinig aanmeldingen gaat de geplande interactieve avond over barmhartigheid niet door. 
De  avond van barmhartigheid (zie hieronder) op 10 december 19.00u. tot 20.00u. in de Calixtusbasiliek gaat wél door. 
Tijdens dit uur bent u van harte uitgenodigd voor stille aanbidding bij het Allerheiligst Sacrament, meditatie en het ontvangen van het Sacrament van Vergeving. 
  


Zondag 10 december zal er een Avond van Barmhartigheid zijn met ruimte voor stille aanbidding, meditatie en gelegenheid tot het ontvangen van het Sacrament van Vergeving.  Tussen 19.00u en 20.00u bent u welkom in de H. Calixtusbasiliek in Groenlo.
Reserveer deze data alvast in uw agenda. U hoeft zich voor 10 december niet aan te melden. De avond heeft een inloopachtig karakter.