Vincentius vereniging Groenlo, opgericht in 1853, is een vereniging die zich bezighoudt met het helpen van minderbedeelden in de samenleving. We doen dit met 65 vrijwilligers door geld te genereren met onze Vincentius kringloopwinkel. Met behulp van interne werkgroepen en overleg met externe instellingen zorgen wij dat dit geld op de juiste plek terecht komt. Ons werkgebied omvat de gemeente Oost Gelre en Berkelland.
Onze aandacht gaat uit naar minderbedeelden en zwakkeren in onze samenleving: mensen met sociale en / of financiële problematiek, gezinnen, alleenstaanden, ouderen, jongeren, minder validen, statushouders en mensen met een beperking.
In de Vincentius winkel worden beschikbaar gestelde, nog goede spullen, zoals meubels, witgoed en kleding voor betaalbare prijzen te koop aangeboden. De ons aangeboden goederen worden met onze bestelbus opgehaald, in ons gebouw aan de Oranjestraat 11 gesorteerd, eventueel gerepareerd en geprijsd. De winkelopbrengst bedraagt tussen de € 50.000 en € 60.000.
De werkgroep “cliëntenraad” houdt zich bezig met het verstrekken van geld en goederen aan cliënten. Het betreft persoonlijke aanvragen en aanvragen door instellingen als SOM ( schuldhulp op maat) , Sensire, SDOA en Vluchtelingenwerk. Wij verstrekken renteloze leningen en vaak ook giften. Jaarlijks wordt aan geld en goederen totaal ongeveer € 40.000 uitgegeven aan 160 tot 200 gezinnen.
Samen met De Zonnebloem verzorgen we jaarlijks enkele dagen voor ouderen en hulpbehoevenden. Het gaat hier om samenzijn en gezelligheid. Zo hebben we ook iedere maand een maaltijdproject voor alleengaanden. Ook hier is het doel: ontmoeting en gezelligheid.
Met Kerst organiseren we een actie in samenwerking met de Sociale Dienst Oost Achterhoek en SOM. Vorig jaar ontvingen 170 gezinnen ( 230 volwassenen en 150 kinderen ) die leven op of onder bijstandsniveau een attentie in de vorm van een geldbedrag en een cadeaubon. Hieraan werd ongeveer € 12.000 besteed.
Met Kerst 2019 zijn we een actie gestart om giften binnen te halen van particulieren en bedrijven: wij willen verhuizen naar Ruurloseweg 13, de voormalige garage Arink. Daar krijgen we ruimte om uit te breiden. Ook bieden we dan onderdak aan Repair Café, De Stadskamer, de Ziekenomroep, SOM en de Formulierenbrigade
Voor andere activiteiten, tijden voor afleveren van goederen, winkel openingstijden, etc. zie onze website.