Op 21 mei 2015 gingen, na een lange periode van voorbereiding, de deuren van Inloophuis Neede voor het eerst open. Afgelopen Hemelvaart was dus het eerste lustrum van Inloophuis Neede. Dat lustrum zal, omdat het inloophuis vanwege het coronavirus nog gesloten is, op een later moment gevierd worden.

Het Inloophuis Neede is een diaconaal initiatief van de parochie HH. Paulus en Ludger. Elke donderdagochtend is van 10.00 tot 12.00 uur de grote zaal van “Het Achterhuis” open voor mensen die graag andere mensen willen ontmoeten en zo hun sociale netwerk willen vergroten. Onze slogan luidt dan ook: “Omdat de ander er is”. Het inloophuis is een open, gastvrije en veilige plek waar gasten elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u een praatje maken, een krantje lezen of een spelletje doen. Gezelligheid en respect voor elkaar staan voorop in het inloophuis!

Er zijn altijd twee gastvrouwen of gastheren aanwezig die koffie en aandacht schenken. Tweemaal per maand is er na afloop ook een gezamenlijke broodmaaltijd. Het aantal gasten varieert van 6 tot 10 personen op een ochtend.

Zoals gezegd is het inloophuis momenteel gesloten vanwege het coronavirus. Toen duidelijk werd dat de sluiting langere tijd zou gaan duren hebben we contact gezocht met onze vaste gasten. Met de gasten die daar prijs op stellen is er sindsdien wekelijks telefonisch contact. Zo kan het Inloophuis Neede hen toch een luisterend oor bieden.

Omdat een groot aantal vrijwilligers en gasten tot de risicogroepen behoort (i.v.m. leeftijd en/of gezondheid) gaan in ieder geval in juni de deuren nog niet weer open. Via de website (www.inloophuisneede.nl) wordt t.z.t. bekend gemaakt wanneer we weer open gaan. Op deze site staat ook meer informatie over wat het Inloophuis Neede te bieden heeft.

Gerard Bartels, coördinator
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.