Uitleg over de Doop

We geven onze kinderen een naam waarmee zij op weg gaan door het leven. Door de naam te roepen, wordt iemand gekend, bemind en letterlijk geroepen. Kinderen zijn ons alles. Een klein kindje kunnen ouders laten dopen. Uw zoon of dochter wordt bij het ontvangen van het H. doopsel in de kerk gezegend en met het teken van water (water van de bron, bron van het leven) aangeraakt door God. Door de doop behoor je tot de gemeenschap van de kerk. 'De Kerk' wordt gevormd door de volgelingen van Jezus Christus. Die volgelingen zijn wij en dat ben jij. Zij geven de vreugdevolle boodschap van Jezus door.

Er worden meerdere kinderen tegelijk gedoopt met een maximum van 5 kinderen in één speciale doopviering. Aan de doopplechtigheid gaat een voorbereiding vooraf. Er vinden 2 bijeenkomsten plaats met andere ouders ter voorbereiding. We bespreken verschillende thema's zoals de naamgeving, de eigen geloofsbeleving van elke ouder, de betekenis van het doopsel, de geloofsopvoeding, de bijbehorende liturgie en rituelen.

Klik hier voor een filmpje over de Doop

Aanmelden

Doopvieringen vinden plaats in één van de kerken die openblijven: voorlopig zijn dat de kerken te Lichtenvoorde, Winterswijk, Zieuwent, Beltrum, Eibergen of Groenlo. Wanneer er doopvieringen plaatsvinden wordt ruim van tevoren gepubliceerd op de website, in het parochieblad en via de Nieuwsbrief. Dat zal meestal op zaterdagmiddag zijn. De voorbereiding gebeurt groepsgewijs.
U dient zich op te geven bij het parochiesecretariaat:  
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   
Telefonisch 0544 – 464663 bereikbaar maandag t/m donderdag van 09.00 -12.00 uur.

Klik op het doopformulier en/of het dooprooster om het te downloaden.