De ziekenzalving wordt in onze kerk aangeboden aan zieke mensen, opdat zij kracht tot genezing uit dit sacrament kunnen putten. Terwijl het sacrament allereerst bedoeld is voor zieke mensen, wordt het in de praktijk vaak toegediend in de laatste levensfase van mensen.
In onze parochies kunt u de ziekenzalving ontvangen tijdens een viering met een gemeenschappelijke ziekenzalving. Jaarlijks worden deze vieringen in de parochies op verschillende plekken aangeboden. Via de parochiebladen wordt u geïnformeerd over deze vieringen.

Ook kunt u bij ziekte of voorafgaand aan een operatie of andere ingrijpende ziekenhuisbehandeling de ziekenzalving op individuele basis ontvangen. Een pastor komt dan naar een afgesproken locatie waar het sacrament wordt toegediend. Het geniet de voorkeur om in de laatste levensfase een moment te kiezen waarop de terminaal zieke de zalving nog bewust mee kan maken. U kunt daarvoor een afspraak maken met een pastor via het centrale secretariaat van de parochies.

Wanneer er een acute vraag is en er geen priester beschikbaar is voor de ziekenzalving, kan er een diaken of pastoraal werk(st)er voor gebed en een ziekenzegen komen.

Afspraak maken voor een ziekenzalving?
Voor het ontvangen van de ziekenzalving of een ziekenzegening kunt u contact opnemen met het centrale secretariaat tijdens de openingstijden.

Centrale Secretariaat Parochies St. Paulus en St. Ludger
Nieuwstad 12
7141 BD Groenlo

Tel. 0544 - 46 46 63
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In geval van spoed kunt u bellen met:
06 - 1901 7292
De persoon die u te woord staat, kan u in contact brengen met iemand van het pastorale team.

Klik hier voor een filmpje met meer informatie over het sacrament van de zieken