In een parochie en ook in onze parochie werken veel professionals en vrijwilligers. Waar veel mensen samen (moeten) werken, kunnen conflicten ontstaan, vaak door heel voor de hand liggende vormen van onbegrip, langs elkaar heen werken of misschien wel miscommunicatie.

Om voor serieuze problemen zoveel mogelijk naar goede oplossingen te zoeken heeft het parochiebestuur samen met het pastoresteam besloten een vertrouwenspersoon te benoemen.

De taak van een vertrouwenspersoon is het helpen oplossen van, adviseren bij en begeleiden in conflictsituaties.  Van de vertrouwenspersoon mag verwacht worden dat hij professioneel en discreet te werk gaat, niet alleen met de in het geding zijnde personen maar ook met het conflict zelf. Geheimhouding is verplicht.

Dhr. Hans Goorhuis is in onze parochie aangesteld als vertrouwenspersoon voor alle professionele medewerkers en vrijwilligers. Hij weet hoe de kerk als organisatie werkt en hij kan en moet objectief naar een conflict kijken. Bij hem kunnen alle medewerkers terecht met een serieus probleem. 

Er kan bijvoorbeeld een conflict ontstaan binnen een werkgroep. Na onderling overleg en overleg met de pastoraatsgroep of de locatieraad komt er toch geen goede oplossing. Het kan ook voorkomen dat een vrijwilliger problemen heeft met het functioneren van een teamlid of een lid van het bestuur, of andersom. Als medewerkers terecht komen in een conflictsituatie geeft dat spanningen. Er wordt dan geen plezier meer beleefd aan het werken binnen de kerk; sommige haken dan zelfs af. 

Conflicten zijn niet altijd te voorkomen maar naar oplossingen zoeken is van essentieel belang.

Vanaf 1 september 2017 kan er een beroep op de vertrouwenspersoon worden gedaan. Contact met hem opnemen door te bellen of mailen kan altijd.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel. 06-22930809