In oktober 2024 bestaat onze St. Werenfriduskerk 125 jaar!

Het feestje voor het hele dorp, ook als je niks met het geloof hebt, begon op 25 augustus 2024 met een prachtige viering. Niet in onze St. Werenfriduskerk, maar in de "Groene Kathedraal van de Achterhoek".

Bij slecht weer konden we uitwijken naar de St. Werenfriduskerk, maar dat was niet nodig… Het zonnetje scheen en de populieren in de Groene Kathedraal zorgden voor een serene stilte… Een unieke plek om met z’n allen te vieren, dat er nog wel meer is tussen hemel en aarde!

De mooi verzorgde viering van Christine, Gusta en het dames- en herenkoor beantwoordde precies, wat er voor op het boekje stond: “verwondering, genieten, stilte, luisteren, verbonden, kijken, schepping“. Klik hier voor de tekst van de overweging

125 jaar geleden, hadden onze voorouders wel wat anders te doen, dan in zo’n viering te zitten. Echter, van hun harde werken en saamhorigheid plukken wij nu de vruchten! 

Na de koffie op het kerkplein konden de liefhebbers beginnen aan de 25 km. lange fietstocht : “Langs kerken, kruisen en kapelletjes”. 

En: in de middag was er voor de kinderen van alles te doen. Daar was de viering in de Groene Kathedraal natuurlijk niet aan besteed. Dus: zandbak, springkussen en je laten schminken. Dit alles werd opgevrolijkt met gezellige muziek van de band Catweazle.

Kortom: een zeer geslaagde aanvang van de festiviteiten rond onze 125-jarige Sint Werenfriduskerk in oktober aanstaande.

Om nog even op de saamhorigheid van onze voorouders terug te komen: die was er 125 jaar geleden. Echter nu, anno 2024: nog steeds… Is gewoon van generatie op generatie doorgegeven!

Met dank aan alle vrijwilligers.

De pastoraatsgroep.