Logo Parochie

 

R.-K. Parochie
HH. Paulus en Ludger

H. Werenfridus | Zieuwent

FacebookTwitterGoogle Bookmarks

 

 


Berichtgeving omtrent corona

Bijna alle regels omtrent corona vervallen m.i.v. 25 september 2021, zie dit bericht voor meer informatie.

Het hoogfeest van Maria ten hemelopneming op 15 augustus, had dit jaar in Zieuwent een extra feestelijke uitstraling. De H. Werenfriduskerk stond deze zondag echt helemaal in het teken van de Moeder Gods. Het Mariabeeld, dat de familie Döppen onze kerk geschonken heeft en dat in opdracht van de beheercommissie in een nieuw jasje is gestoken, werd eindelijk onthuld.

Alle aanwezigen hadden bij binnenkomst een kaarsje ontvangen. En tijdens het slotlied ‘Lied van de kaars’ liepen allen in processie met de brandende kaars naar achteren, waar het Mariabeeld nog onder een doek verscholen stond. Een kort woord van Henry Waalderbos (beheercommissie) en dan het grote, spannende moment. Zus Tineke en broer Hans Döppen mochten, op de verjaardag van hun overleden vader Henk, het beeld uit hun jeugd aan iedereen gaan tonen. Er klonk applaus en Hans riep uit, dat het nog nooit zo mooi geweest was. Na een dankwoordje van Tineke namens de familie, was er koffie en thee met wat lekkers, achter in de kerk. Al met al een toepasselijke en goed geslaagde viering. En dat Omroep Gelderland aan dit bijzondere verhaal aandacht wilde besteden, maakte het voor de familie nog een beetje feestelijker. Met de komst van dit Mariabeeld, is aan het interieur van de H. Werenfriduskerk in Zieuwent weer een pareltje toegevoegd.

De onthulling van het beeld was ook een item in het nieuws van Omroep Gelderland. Ga naar hier naar het bericht bij Omroep Gelderland.

Deze week ontvingen de ruim 120 vrijwilligers van de H.Werenfriduskerk een mooie blijk van waardering. Ondanks deze coronatijd zijn zij nog steeds actief in de vele werkgroepen in en rondom onze kerk en het dorp Zieuwent. De beheercommissie wil al deze mensen hiervoor hartelijk bedanken en heeft samen met Freek Toebes van Het Witte Paard een lekker verwenpakketje samengesteld. Op de bijgevoegde bedankkaart staat een treffend gedicht over 'De vrijwilliger’.

De pakketbezorgers , òòk weer Werenfridus-vrijwilligers, toverden met zo’n originele attentie een brede glimlach op vele gezichten en gaven de mensen een warm gevoel. Een zéér geslaagde verrassing!!!

gedicht vrijwilliger

We willen een bijzondere 'kijktip' met iedereen delen!
Op zaterdag 23 januari wordt iemand in schijnwerpers gezet bij Omroep Gelderland. In het programma ‘Gulden Gelderlander’ krijgt iemand met een bekend gezicht in Zieuwent en omstreken een 'gouden ereteken' voor zijn werk in Zieuwent en voor de Werenfriduskerk.

Ongeveer 5 jaar geleden werden de eerste plannen gelanceerd om de pastorie geschikt te maken als woonvoorziening voor ouderen. Zieuwents Belang en de beheercommissie hebben een lange adem nodig gehad. In december 2020 was het echter zover en is het contract getekend.
Aan de buitenkant van het monumentale gebouw zal weinig veranderen, het is een rijksmonument. De binnenkant wordt flink onderhanden genomen. Er worden 13 wooneenheden gerealiseerd voor zorgbehoeftigen zoals mensen met dementie. Van deze 13 eenheden zijn er 3 bestemd voor echtparen waarvan er 1 zorgbehoeftig is.
Een deel van de inrichting komt terug in het nieuwe ontwerp, zoals de schoorsteenmantels en de glas-in-loodschuifdeuren. Er komt een gezamenlijke huiskamer, deze kijkt straks mooi uit op de prachtige ‘pastorietuin’.  
Het is een prachtig project, waar velen mee bezig zijn geweest, en waarvan het resultaat hopelijk eind volgend jaar zichtbaar zal zijn.

Pastorale noodwacht
Parochie HH. Paulus en Ludger
06-190 17 292