In enkele vieringen in het weekend van 12-13 maart sprak de in Kiev geboren Eibergse Natasha Kolbeek-Goncharova over het leed dat de oorlog over haar vaderland Oekraïne heeft gebracht. “Het voelt niet realistisch. Ik was drie dagen in shock. Kinderen horen niet op te groeien met het geluid van luchtalarm en bombardementen. De mensen in Oekraïne willen net als Nederlanders, leven in vrijheid!”

Kunnen we wel wat doen? Wát kunnen we doen?

Na de vieringen zijn er vredesduifjes verkocht. De veelzeggende opbrengst van 750 euro was in zijn geheel bestemd voor de hulp aan vluchtelingen via Kerk in Nood.

Het parochiebestuur heeft inmiddels besloten om opvangplekken voor vluchtelingen beschikbaar te stellen.
De voormalige pastorie van Eibergen is hiervoor in beeld en er wordt ook naar andere mogelijkheden gekeken. Dit alles wordt afgestemd met de gemeente en het bisdom en moet lokaal goed ondersteund worden.
Voorts onderzoeken we hoe we verder vanaf hier iets kunnen betekenen voor de mensen in nood.

Er is inmiddels op initiatief van de familie Kolbeek een website actief: Hart voor Oekraïne: https://hartvooroekraine.wixsite.com/home

Wil u meer weten? Heeft u ideeën of vragen of aanbod? Neem contact op met Hart voor Oekraïne via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pastoor H.A.M. de Jong