Logo Parochie

 

R.-K. Parochie
HH. Paulus en Ludger

St. Helena | Aalten

FacebookTwitterGoogle Bookmarks

 

 


Met een foto van het duveltje dat veroordeeld is om eeuwig het ”Licht” te dragen opende Frans Stoltenborg de parochieavond op vrijdag de 27e januari. De firma Brom uit Utrecht ontwierp in de jaren 1950 dit kunstwerk en dat heeft altijd de kerk aan de dijkstraat gesierd. Nu, na de verplaatsing van de stilteruimte van de Dijkstraat naar de Oude Helena kerk siert het wederom deze ruimte. ”Zijn wij misschien ook dit duiveltje” ?  Na het welkomstwoord aan ruim 30 bezoekers memoreerde Frans aan de werkzaamheden en de activiteiten die vanaf mei 2022 tot en met heden zijn gepasseerd. Overleggen, opruimen, inpakken en opnieuw inrichten zijn de meest gedenkwaardige momenten. Dank zij hulp van velen is het tot in de puntjes verlopen. Daarmee zijn we er echter niet. Om geloofsgemeenschap te blijven is er waakzaamheid, aandacht en ook af en toe activiteit nodig. Jos Droste zette uiteen dat een organisatie sturing, vieringen, dienstbaarheid en ook leermomenten nodig heeft om een blijvend bestaan te garanderen. Overleg, administratie, communicatie  en hulp van vele vrijwilligers onvermijdelijk zijn om het mogelijk te maken. Met het rooster voor 2023 bij de hand werd duidelijk dat er voor het huidige jaar weer prima is ingevuld. Ongeveer een keer per maand kunnen we in Aalten deelnemen aan een viering of een activiteit. Bij het laatste parochieblad was een inlegvel toegevoegd waarop de dagen en de tijden van deze vieringen te vinden zijn. Voor de overige weekenden is  het altijd mogelijk om aan een Eucharistieviering mee te doen in Lichtenvoorde of Groenlo. José van Lith zette daarna uiteen dat we als geloofsgemeenschap erg kwetsbaar zijn. De jaren van de leden beginnen ook te tellen en dat maakt het af en toe best zorgelijk. Een een koster en ook een kracht die zich wil oriënteren op de werkzaamheden op ons secretariaat zou een welkome aanvulling zijn. Een oproep om te helpen. Ten slotte gaf Tonnie Krabben een uiteenzetting over de financiële

Bereikbaarheid van ons secretariaat


Graag willen we nog eens wijzen op de aanwezigheid van de geloofsgemeenschap Aalten ‐ H. Helena: Postadres: Ludgerstraat 64, 7121 EM Aalten - T: 06‐129 322 10 -
E: aalten@paulus‐ludger.nl - Bank: NL63 RABO 0300 2166 37 t.n.v. R.K. HH Paulus en Ludger Aalten – Secretariaat geopend op vrijdag 10:00 ‐ 11:00 uur, Ludgerstraat 64.
Via de zij/achteringang is het secretariaat aan de Ludgerstraat in de zuiderkerk te bereiken. Ook staat daar de koffie klaar en is er tijd voor een praatje.

 

In verband met sluiting van onze St. Helenakerk en daarbij ook de sluiting van de Mariakapel voor aflevering van goederen voor de voedselbankmand waren wij genoodzaakt hier een oplossing voor de vinden.

Die is gevonden en wel aan de Ludgerstraat 64 bij het kerkelijk bureau van de PKN Aalten. Ingang is aan de achterzijde van de aanbouw bij de Zuiderkerk.
In de gang staat reeds een kast, waarin u de goederen kunt zetten/leggen. Deze goederen worden wekelijks op vrijdag om 12.00 uur opgehaald en naar de Meiberg gebracht, van waar ze worden verdeeld onder de Aaltense mensen, die o.a. van uw gaven afhankelijk zijn.

De dagen waarop u terecht kunt om goederen te brengen zijn: Ma-di-do-vrijdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur. Dank U.

Ook staat er een voedselbankmand in het 'Stiltecentrum' onder de toren van de Oude Helenakerk (ingang aan Landstraatzijde). U kunt hier dagelijks terecht van 9.00 tot 18.00 uur.

 

Pastorale noodwacht
Parochie HH. Paulus en Ludger
06-190 17 292

Agenda

28 feb 2023
19:30
Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk te Beltrum
Vasten vanuit Bijbels perspectief
 
21 mrt 2023
19:30
Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk te Beltrum
Filmavond met Lion