Eén jaar zijn we nu samen, als R.K. gemeenschap met de Protestante Gemeente Aalten, bezig een kopje kofiie of thee te drinken in gebouw Elim onder de naam ‘Open Deuren’. Veel mensen hebben de plek inmiddels gevonden en komen voor de gezelligheid, soms uit  gezonde nieuwsgierigheid, binnen om eens te proeven van de sfeer en de eerste stap over de drempel te zetten. En altijd krijgen we positieve reacties als:´Wat is het hier gezellig en druk´. 
En dat is ook zo, iedere donderdagmorgen zien we veel dezelfde gezichten, maar ook steeds weer nieuwe bezoekers. Men leert elkaar kennen en heeft respect voor elkaar, jong, oud, hulpbehoevend, het maakt allemaal niet uit. Iedereen is van harte welkom en wordt aan de deur ontvangen door een gastvrouw. Ook de gastvrouwen zelf zijn enthousiast en doen hun werk, mensen ontvangen en koffie schenken, met veel plezier. 
Het is fijn dat er meestal op deze inloopmorgen een pastor/pastoraal werker aanwezig.
De gasten vertellen vaak: ´Ach ik moest toch even een boodschap of even naar de markt of heb behoefte om een praatje te maken met andere mensen´. Alles is  mogelijk om ons een bezoekje te brengen en weet dat u hartelijk welkom bent! 
We zien terug op een geslaagd 1e jaar samen.