Ook in 2023 zijn de scholieren van groep 6-7 en 8 weer op het jaarlijkse parochiekamp geweest.
Een van de leidsters Amber Baars maakte een mooi verslag over de dagen, zij schreef het volgende:

           
Dag1- maandag 10 juli: Ondanks de vakantie moesten wij al weer om half 9 bij de school zijn, maar dit keer was het niet vervelend, want wij gingen op parochiekamp. Na een fietstocht van 45 minuten kwamen we aan in het schitterende Breedenbroek. Na de kampregels te horen hebben gekregen, bleef ons regel 14 het meest bij: ‘Wees lief en heb respect voor elkaar’ De tenten stonden klaar en konden we beginnen aan de eerste  activiteiten voor vandaag, vlaggen maken, zeskamp en ‘ren je rot’. ’s Avonds hebben we een superleuke ‘escape room’ gedaan over het hele terrein. Drie dames hadden voor ons een heerlijke maaltijd neergezet.

Dag 2- Artikel voor  in de kampkrant geschreven. Het thema van deze dag is: ‘Mexico’. Iedereen is met een goed humeur wakker geworden en hebben we lekker ontbeten, Daarna heeft de groep spelletjes gedaan voor de strijd om de pinãta. Na de lunch op naar Winterswijk. Nadat Liza gevochten had met een leeuw, kwamen we aan bij aan bij het strandbad Winterswijk, waar we veel waterpret gehad hebben. Na het zwemmen huiswaarts en heeft de groep de extra tent gefixt met de gratis stokken van Gertjan en hebben we lekker burritos gegeten. ’s Avonds een spel ‘Grenshandel’ gespeeld in het bos met fanatieke kampkinderen, strijdend om geld, en warme chocolademelk en ontbijtkoek.

Dag 3- Stormachtig weer in de nacht heeft de nachtrust gehalveerd. Iedereen heeft heerlijk ontbeten maar was nog slaperig na de gebroken nacht. Na het ontbijt kwam Lenn keihard de kamer uitrennen: “Iemand heeft mij shirt gestolen’’ Tijdens dit cluedo-achtige spel bleek niet Rosa maar Pien het shirt gestolen te hebben, omdat ze het zo goed vond staan bij haarzelf. Na de lunch met dikke gebakken eieren op naar het dorp Dinxperlo voor de crazy 88 bingo. Een spel met o.a. een banaan pellen zonder je handen te gebruiken. In het dorp zijn onze portemonnees geleegd bij een van de vele winkels. Rosa had een geweldige pasta-penne gemaakt. Lenn zakte door de stoel van Nick, omdat hij teveel gegeten had. Dat heeft hij nog lang moeten aanhoren.

Dag 4- Zoals gewoonlijk iedere dag hetzelfde ontbijt, daarna een leuk bosspel doel: levend kwartet spelen. Bij dit spel werd heel veel vals gespeeld. Bij de lunch een broodje  knakworst. Na de lunch 18 minuten tijd om onze spullen te pakken voor het zwemmen. Met auto’s gingen we naar Doetinchem en daar een hele middag gezwommen. Bij terugkomst op het kamp was er heerlijke nasi voor ons gekookt , ditmaal door Roos, Danilo en Renske. ’s Avond visite ontvangen van Astrid en Mia en na hun vertrek hebben we ons klaar gemaakt voor de feestavond en gezellig naar leuke muziek geluisterd.

Dag 5- De Laatste dag. De zeskamp staat nog op het programma, waarbij de laatste punten voor het team verdiend kunnen worden. Spannend! ’s Avonds nog lekker patat gegeten waarbij we de patat en de saus van tafel en zonder bord konden eten, daarna gingen de jongens buikschuiven met de overgebleven saus. Kunt u zich voorstellen hoe dat er nadien uitzag!! Iedereen was eg moe van het dorps-spel en dus met z’n allen chillen op zolder. De kinderen konden nog hun laatste centen opmaken en daarna fietsten we terug naar het kamp. Voor de lunch werden alle spullen uit de tenten gehaald en naar de zolder gebracht, Dit was de nieuwe slaapplaats voor de laatste nacht, zodat de tenten opgeruimd konden worden. Daarna is het hele terrein netjes opgeruimd. In de avond zijn we nog een boswandeling gaan maken als afsluiting.                                                                                                                                                                                                                                                               

Dag 6- Het vertrek naar huis. Allen weer op de fiets richting Aalten. Daar aangekomen werden we opgewacht door heel veel ouders, opa’s en oma’s, broertjes, zusjes. Iedereen was  blij weer gezond thuis te zijn gekomen en werden in de armen gesloten door mamma;s- pappa’s of oma’s en opa’s. Op het schoolplein werd een foto gemaakt van de hele groep met de leiding en werd het kamplied gezongen, dat in de afgelopen week gezamenlijk gemaakt was. Er werd volop voor geapplaudisseerd. Een van de leiding vroeg: “ Wie had nog langer op kamp willen blijven? Veel vingers gingen de lucht in. Volgend jaar gaan we weer!

       

Op donderdagavond brachten Astrid te Winkel namens de geloofsgemeenschap en Mia Bijen als correspondente van parochieblad ‘De Verbinding’ hen een bezoek. De scholieren logeerden in Breedenbroek op 'Saksenheerd'. het clubhuis van de scouting. Een geweldige locatie die er goed verzorgd en gezellig uitzag en met een blije leiding en blije kinderen. De kinderen zijn ingedeeld in groepen en iedere groep moest aan het eind van de dag een artikel in de krant schrijven, liefst rijmend, dat naderhand het kamplied is geworden. Je kon aan de gezichten van de kinderen zien dat ze het naar hun zin hadden, al was er hier en daar een beetje heimwee naar hun ouders en broertjes en zusjes. Maar toch niet getreurd ze hebben het allemaal de hele week lang volgehouden. Al hebben ze de eerste avond al storm meegemaakt waarbij een tent in elkaar klapte en de stokken beschadigd raakten. Dat geeft toch wel spannende momenten, maar gezamenlijk hebben ze een andere tent weer opgebouwd. De tweede nacht gebeurde er weer iets raars. Het brandalarm ging af en de leiding kon niet bij de meterkast komen. Gelukkig bleek er niets aan de hand te zijn, toch maar even de beheerder gebeld en na een uur in de herrie gezeten te hebben was het probleem opgelost en kon de leiding ’s nacht om 5.30 uur nog een paar uurtjes gaan slapen, maar vroeg in de morgen loopt de wekker weer af, dus allemaal dodelijk vermoeid. Na ons vertrek was er nog tijd voor een feestavond en daar konden ze ons niet bij gebruiken, dus Asrtrid en Mia zijn op tijd vertrokken.                                                                  

Toch hebben ze samen een hele fijne week gehad en kwamen ze zaterdag om 12.00 uur weer aan in Aalten bij de Jozefschool, vermoeid maar voldaan van de onvergetelijk week. De leiding heeft het fantastisch gedaan en goed voor de kinderen gezorgd. Hiervoor hartelijk dank namens de leiding van de geloofsgemeenschap en redactie van het parochieblad.

Op naar volgend jaar.