Viering  zondag 1 september

Op deze zondag kwamen we weer samen met onze geloofsgemeenschap voor de maandelijkse viering in de Oude Helenakerk.  De viering werd voorgegaan door Hans de Graaf. Het thema van de viering was: ‘Zout en licht zijn’, want wij worden kinderen van het Licht genoemd en het Zout der aarde.

In deze viering was er vooral aandacht voor de nieuwe kerk ‘Sint Stephanus’ die onlangs is geopend in het dorp Bakary Sambouya in Gambia. Deze kerk werd gebouwd met financiële steun van onze geloofsgemeenschap St. Helena in Aalten en de parochie HH. Paulus en Ludger. 
Een delegatie uit Aalten en de parochiewaren afgereisd naar Gambia om bij de opening van de kerk aanwezig te kunnen zin. Een bijzondere gebeurtenis en zij ontvingen een warm welkom door de bevolking. 

Op initiatief van de geloofsgemeenschap St.-Helena is deze nieuwe kerk gebouwd in het dorp Bakary Sambouya in Gambia. Het oude kerkje daar was een soort geitenstal, bouwvallig met een golfplaten dak, vastgehouden door keien. Toch een opmerkelijk initiatief van de R.K. werkgroep ‘De Regenboog voor Gambia Aalten’! Het getuigt ook van het niet bij de pakken neer gaan zitten en treuren om het verlies van een eigen kerkgebouw in Aalten. 
Het initiatief is door de parochie HH. Paulus en Ludger ondersteund.
Groot feest
Begin augustus reisde een delegatie op eigen kosten af naar Gambia. Op 2 augustus werd de nieuwe kerk geopend. Het was een groot en druk bezocht feest in een land waarin het geloof groeiende is, ook onder jongeren.

In de viering op 1 september werden hiervan beelden getoond. De kerk is eigenlijk ook een dorpshuis, waar de gemeenschap samenkomt voor allerlei activiteiten. De stichting Mondiaalten heeft een bijdrage geleverd voor nieuwe banken.
Zo konden de andere parochianen deze bijzondere gebeurtenis ook een klein beetje mee beleven.

Na afloop was iedereen van harte welkom in Elim voor een kopje koffie of thee.