Logo Parochie

 

R.-K. Parochie
HH. Paulus en Ludger

H. Johannes de Doper | Meddo

FacebookTwitterGoogle Bookmarks

 

 


Beste parochianen.

 

De nieuwsbrief Meddo wordt nu in ongeveer 60 gezinnen ontvangen. Iedereen die een mailadres heeft kan deze ontvangen. Voor diegene die deze nieuwsbrief willen ontvangen stuur dan een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kan ik jullie toevoegen aan de lijst van deelnemers.

Kijk eens in jullie omgeving wie er ook voor in aanmerking komt.

 

Dit zijn op dit moment de activiteiten voor de rest van het jaar.

 

Op zaterdag 8 oktober is er een woord- en gebedsviering. Aanvang 19.00 uur

 

Op donderdag 13 oktober is er onze geloofsgemeenschapsavond.

Deze wordt gehouden bij zaal Spiekerman. Aanvang is om 20.00 uur

De Beheerscommissie nodigt iedereen van harte uit voor deze bijeenkomst

Er staan belangrijke zaken op de agenda. Jullie inbreng kan van

onschatbare waarde zijn voor het verder afhandelen daarvan.

 

  1. Opening door de voorzitter van de Beheerscommissie, Jan Lanting
  2. Goedkeuring agenda, ingekomen stukken en mededelingen
  3. Nieuws uit de Beheerscommissie en de penningmeester
  4. Nieuws uit de Pastoraatsgroep
  5. Wat verder ter tafel komt
  6. Rondvraag
  7. Sluiting

 

Zaterdag 22 oktober is er een woord- en gebedsviering. Aanvang 19.00 uur.

Na deze viering is er koffie/thee drinken achter in de kerk.

 

Woensdag 2 november Allerzielenviering. Aanvang 19.00 uur. In deze woord- en gebedsviering zullen we de overledenen gedenken, in het bijzonder zij die het afgelopen jaar zijn overleden.

Na afloop van deze viering gaan we naar het kerkhof om daar onze doden te gedenken.

Opgave voor intenties is deze maand nog mogelijk.

 

Buurtschapsdienst Protestantse Gemeente Winterswijk in de Johannes de Doperkerk in Meddo

Zondag 13 november om 10.00 uur door de Protestantse Gemeente Winterswijk.

Voorganger ds. Jan Struijk mmv. Ensemble chr. muz. ver. Eendracht.

Iedereen is van harte welkom.

 

Zaterdag 26 november (Ceciliafeest) is er een woord- en gebedsviering.

Aanvang 19.00 uur

 

Op zaterdag 10 december is er een woord- en gebedsviering Aanvang 19.00 uur

Na deze viering is er koffie/thee drinken achter in de kerk.

 

Op zaterdag 24 december kerstavond is er een gezinsviering. Aanvang 19.00 uur.

 

Op zaterdag 31 december is er een woord- en gebedsviering ter afsluiting van dit toch wel bewogen jaar. Aanvang is 19.00 uur.

 

 

Info buurtschapsdienst in de Johannes de Doperkerk in Meddo

 

Zondag 13 november 2022 om 10.00 uur door de Protestantse Gemeente Winterswijk. Voorganger ds. Jan Struijk mmv. Ensemble chr. muz. ver. Eendracht

 

Iedereen is van harte welkom

Op zondag 18 september is er hier in de kerk de laatste eucharistieviering, waarna aan het eind van deze viering de kerk aan de goddelijke eredienst wordt onttrokken. Een ‘kille benadering’ als je bekijkt wat dit betekent voor onze geloofsgemeenschap.

Als we terugkijken naar al die jaren waarin deze kerk een nadrukkelijke functie heeft gehad voor de gemeenschap Meddo en in het bijzonder voor de katholieke geloofsgemeenschap, dan is dat moeilijk uit te leggen.

 

De kerk gaat sluiten maar de geloofsgemeenschap van Meddo blijft bestaan.  Dit is ook een te simpele redenering. Wie zijn dan die geloofsgemeenschap? Door de jaren heen hebben velen afgehaakt of blijven nog symbolisch lid van de kerk, maar wie nog daadwerkelijk komen zijn een aantal ouderen, aanwas van jongeren en volwassenen en Jonge gezinnen zijn helaas nog sporadisch te vinden. Hoe gaan we hierin verandering aanbrengen waardoor er meer mensen zich weer betrokken voelen bij ons geloof?

 

Binnen de afspraak met de koper van de kerk blijven er de mogelijkheden om er nog vieringen te houden en andere activiteiten te ontwikkelen, waarvoor de kerk beschikbaar blijft. Een multiculturele functie is het uitgangspunt.

 

Het is al moeilijk uit te leggen dat we na deze kerksluiting gewoon blijven doorgaan met het geven van vieringen hier in de kerk. Alleen worden deze dan nog door vrijwilligers in voorgegaan en zijn dit alleen nog woord- en gebedsvieringen. Hoe dit zal uitpakken zal de tijd ons leren. En wat van mogelijkheden zijn er nog verder?

 

De gehele gemeenschap van Meddo gaan we daarvoor benaderen om daar een invulling aan te geven. Op 6 september is er een bijeenkomst gepland in de kerk, aanvang 20.00 uur, waar één en ander wordt uitgelegd en waar suggesties gedaan kunnen worden die dan verder uitgewerkt worden. Ook hopen wij dat er dan ook onze jongeren daarbij aanwezig zullen zijn. Want juist zij hebben we hard nodig om de boel draaiende te houden. De koper van de kerk, de heer Annen zal dan ook aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. Het is de bedoeling dat ieder huishouding hier in Meddo daarvoor nog een uitnodiging ontvangt.

 

Er wordt mij wel eens gevraagd en wat ga jij dan nog doen? Daarop moet ik op dit moment het antwoord schuldig blijven. De prioriteiten zullen zeer zeker een andere zijn. Ruim zestig jaar heb ik in allerlei besturen gezeten en moesten daarvoor zelf meerde malen een gezellig samenzijn binnen de familiekring ervoor wijken. Dit gaat veranderen en zal ik nu zelf bepalen waar ik nog wel of niet naar toegaat.

 

In het verleden heb ik me wel eens druk gemaakt om er voor te zorgen dat er vanuit Meddo ook artikelen waren voor het parochieblad. Vanaf nu zal dit een moeilijker opgave worden omdat het nog niet geheel duidelijk is, hoe het verder gaat. Het parochieblad komt nog maar 5 keer in het jaar uit. Niet alles mag er geplaats worden in dit blad en moet het voldoen aan bepaalde criteria. Dit wordt dus een moeilijke opgave. Daarvoor in de plaats is de nieuwsbrief een prima alternatief en heb je ook de mogelijkheid om actueler te zijn. Alleen bereikt je dan niet iedereen omdat zij zich niet hebben aangemeld bij de redactie van deze nieuwsbrief. Iedereen die een e-mailadres heeft kan deze nieuwsbrief aanvragen. In het parochieblad staat vermeld hoe je dit kunt doen. Heb je daarover vragen dan kunnen jullie altijd een e-mail sturen aan mij. [Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.] Deze nieuwsbrief komt op de eerste dag van de maand uit, behalve in de maand augustus.

 

Joep Dorsthorst

Pastorale noodwacht
Parochie HH. Paulus en Ludger
06-190 17 292

Agenda

08 nov 2022
19:30
Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk te Beltrum
De dwaasheid van het geloof
 
13 dec 2022
19:30
Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk te Beltrum
The Messiah van Händel zingt Kerstmis tegemoet