Een mooie traditie in Zieuwent op de eerste Paasdag:in de Werenfriduskerk wordt vuur van de Paaskaars opgehaald door iemand die voorafgaand jaar (jaren) veel betekend heeft voor ons dorp.
Voorafgegaan door de Schutterij gaat het dan in optocht naar de zorgvuldig opgebouwde Paasmiete, waar wekenlang aan is gewerkt! Veel van de boesken zijn afkomstig uit de tuinen van Zieuwent! Dat zorgt zeker voor een echt gemeenschapsgevoel!

Terwijl de belangstellenden zich verzamelen op de dijk, speelt de Harmonie vrolijke muziek! Totdat de regen wel heel erg heftig wordt en er steeds meer paraplu's opgestoken worden

Het elk jaar weer een verrassing wie de 'uitverkorene' zal zijn. Wie zit er in die wagen, die door de Schutterij van de kerk naar het feestterrein wordt begeleidt??? En ook deze maal hebben de Paasvuurbouwers een perfecte keus gemaakt!
 Louis Ernst, oftewel Louis van de SPAR valt de eer te beurt! De man, die je altijd opgewekt in zijn winkel begroet, altijd voor je klaar staat en daarnaast de verenigingen van het dorp een warm hart toedraagt! Samen met twee van zijn medewerkers trotseert ook hij de regen, die nu echt met bakken uit de hemel valt.

Maar....hij moet nog even geduld hebben: iedereen wordt, door de aanwezige beveiliging, van het veld af richting feesttent gedirigeerd... Het hevige onweer, dat al dreigend in de lucht hing, barst nu echt los. Veiligheid voor alles!!!
In de tent vermaakt de Schutterij het schuilende publiek met gezellige muziek. Zo valt het wachten toch weer mee: meezingen en een polonaise verhogen de goede sfeer en leiden je af van het slechte weer.
Tegen 9 uur is het onweer verder getrokken en kan iedereen zich weer een goed plekje uitzoeken op de Rouwhorsterdijk of dichterbij op het terrein rond de Paasmiete.
Louis, Monique en Manon en de Paasvuurbouwers kunnen zich nu echt bezig gaan houden met het hoogtepunt van deze avond! Het vuur aansteken!
Als de eerste vlammen zichbaar zijn klinkt applaus en gejoel: hier heeft iedere aanwezige het slechte weer voor getrotseerd!
Het blije gevoel bij het Paasvuur van 2024 in ons dorp, zal niet snel vergeten worden!