Het nieuwe jaar is alweer een paar maanden oud en de tijd staat niet stil. Dat betekent dat er weer een nieuw bedevaartseizoen aankomt en dat de voorbereidingen daarvoor alweer in volle gang zijn. Voor een geslaagde bedevaart is het van belang dat gasten en vrijwilligers meegaan. Het een kan niet zonder het ander. De gasten die graag naar Banneux willen om daar te genieten van alles wat de bedevaart te bieden heeft aan devotie, zorg en aandacht. De vrijwilligers die graag voor alle gasten klaar staan om ze te helpen en ondersteunen bij wat de gast ook maar nodig heeft om zo optimaal mogelijk van de bedevaart te genieten.

Dit jaar is een bijzonder jaar voor Banneux. In augustus vieren ze het 75-jarig jubileum van de erkenning van de Mariaverschijningen te Banneux. Als Bisdom Utrecht zijn wij op dat moment met ons triduüm in Banneux. Op de zaterdag zal de bisschop in de viering voorgaan. Rector Palm van het heiligdom heeft gevraagd om met een grote delegatie vanuit Nederland daarbij aanwezig te zijn. Deze bedevaart wordt dan ook van harte bij u aanbevolen.

De bedevaarten in 2024 zijn:

5-daagse van 31 mei tot en met 4 juni
2-daagse van 24 tot en met 25 augustus
5-daagse 25 augustus tot en met 3 september (met 75-jarig jubileum van de erkenning)
Voor opgave van de bedevaart kunt u zich wenden tot Joke Hubers 06- 18 82 58 22. Voor algemene vragen kunt u ook contact opnemen met diaken Theo Reuling ofs, voorzitter van Regio Gelderland Oost van Caritas Banneux via 06-22 71 66 63. Wij hopen u te mogen begroeten bij een of meerdere bedevaarten naar Banneux. Meer informatie is ook te vinden op de website www.caritas-banneux.nl.