Agenda

Dinsdag, 12 September 2023
  • 19:30  Eeuwenoude, benedictijnse spiritualiteit, handvatten voor een vredevol leven

    Onder deze titel zal Maria van Mierlo op uitnodiging van de commissie Ontmoeting & Inspiratie in het kader van de vredesweek op dinsdag 12 september een avond verzorgen in de Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk te Beltrum. U bent daarvoor van harte uitgenodigd. V.a. 19.15 uur heten we u graag met een kop koffie of thee welkom. De avond begint om 19.30 uur.
    De weerbarstige teksten uit het eeuwenoude boek van de heilige Benedictus zijn – als je goed wilt lezen – vandaag gewoon bruikbaar voor wie een leven in vrede wil leven. Een interactieve avond, waarbij u ook zelf aan het (innerlijk) werk gaat. U kunt uw eigen vraag meenemen in uw hart.
    Maria van Mierlo zegt dit over haar zelf op haar website (https://mariavanmierlo.nl/):
    “Ik leerde dat woorden pas in de goede volgorde staan als degene voor wie ze bedoeld zijn erdoor geraakt wordt, als er contact gemaakt wordt. Uiteindelijk gaat het over de vraag of wij mensen met elkaar verbonden zijn of niet. Dit inzicht zocht zich een weg in mijn leven, zoals de zee bij vloed het strand inneemt.
    Inmiddels weet ik dat ik pas gelukkig ben als het in mijn werk mag gaan over de dingen die er toe doen in het leven. Over de liefde dus, over God en de mensen, over leven en dood, over wat mensen bindt.
    Ik leef en werk vanuit spiritualiteit van de cisterciënzers. Binnen deze traditie werd ik opgeleid tot geestelijk begeleider en ik ben 'novicenmeesteres' van nieuwe leden van de lekengroep waar ik lid van ben. Ik begeleid mensen individueel of in groepen, op zakelijk of persoonlijk vlak en ik begeleid en ontwikkel retraiteprogrogramma's. Mijn begeleiding brengt mensen bij wat ik graag 'de waarheid van het leven' noem. Iedereen die toe is aan het eigen, echte verhaal herkent dit.”
    U kunt ook alvast met haar als columniste kennis maken via: https://www.nd.nl/zoek?zoekterm=Maria+van+Mierlo.