Agenda

Woensdag, 15 November 2023
  • 19:30  Te oud om te spelen?

    De commissie Ontmoeting & Inspiratie daagt u uit deze vraag met “nee” te beantwoorden, en wel op woensdag 15 november om 19.30 uur in de Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk Beltrum; v.a. 19.15 uur inloop met koffie/thee.

    Hebt u zin om uw speelse kant de ruimte te geven? Welkom! In deze workshop maken we gebruik van (muzikale) spelvormen om in contact te komen met onszelf en met elkaar. Daarin kan ook contact ontstaan met een andere, diepere laag van leven. Juist in het creatieve proces, dat wat niet planmatig of doelmatig is, kunnen we in contact komen met de goddelijke bron, met datgene/diegene die ons de creativiteit geschonken heeft. Spel is doelloos en zinvol tegelijk. Het dient geen enkel doel en toch kan het ons leven zin en betekenis geven. En vooral geeft het veel energie en plezier. 
    We maken op een speelse manier kennis met elkaar en doen oefeningen die ons ontvankelijk maken voor onze eigen invallen en impulsen en voor de ander. We gaan onze spontane bewegingen en geluiden verkennen. Minder denken, vooral doen. Dynamisch en ook verstillend. Dit alles met het doel om vooral plezier te hebben. Laat u meenemen door het spel en verlies uzelf om uzelf te (her)vinden.
    Deze avond wordt geleid door Annelieke van den Bergh en Elisabeth Wiersma. Annelieke was 15 jaar werkzaam in het Stiltehuis van de fraters maristen in Nijmegen en werkte daarnaast lange tijd als muziektherapeute. Sinds december 2022 leeft zij een nomadisch bestaan waarbij ze op dieren en huizen past van mensen die op reis zijn. Deze stap zette ze om vrijer te kunnen bewegen en open te kunnen staan voor wat er dan op haar pad komt. Annelieke houdt van het samen spelen met ritmes op verschillende manieren. “In die muzikale ontmoeting is de bezieling hoor- en voelbaar”. 
    Elisabeth Wiersma is buitenspeler van beroep. Ze werkt als groepsleiding op een buitenschoolse opvang in de natuur. Daarnaast begeleidt ze stilteweekenden en weekenden rondom aandachtig leven bij de fraters maristen in Nijmegen. Als geestelijk begeleider voert ze individuele gesprekken met jongvolwassenen. Ze is gefascineerd door woordloze vormen van contact. Spelen met volwassenen vindt ze minstens zo leuk als spelen met kinderen. “In spel en muziek zit zoveel leven, daar word ik blij van”.