Agenda

Woensdag, 20 November 2024
  • 19:30  Spiritualiteit van het dagelijks leven

    Onder deze titel organiseert de commissie Ontmoeting & Inspiratie van de parochie HH. Paulus en Ludger een avond, waarin we samen zoeken naar wat ons ten diepste beweegt.
    Voor deze avond geldt een maximaal aantal deelnemers van 10 personen per groep, er kunnen 2 groepen gevormd worden. U moet zich dus van tevoren aanmelden.
    De avond vindt plaats op woensdag 20 november in de Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk te Beltrum, om 19:30 uur. Vanaf 19:15 uur heten we u graag welkom met een kop koffie/thee. U kunt zich tot uiterlijk 15 november bij Peter Müller (0544 463045 - pjamueller@gmail.com) aanmelden.

    Spiritualiteit is, volgens een uitspraak van de vorig jaar overleden karmeliet Kees Waaijman, ‘dat wat ons ten diepste beweegt.’ 
    In ons dagelijks leven is meer te ontdekken dan we aan de oppervlakte zien. Ons handelen en spreken vertelt ons wie we zijn, wat zich binnenin ons beweegt. Niet altijd is dat zo herkenbaar; niet voor de ander, maar ook niet voor onszelf. 
    Deze avond gaan we dit verkennen aan de hand van een woord uit het dagelijks leven. We bezinnen ons er persoonlijk op en daarna wisselen we dit uit. Daarbij is het steeds weer verrassend hoe we elkaar op weg helpen ons leven te ‘verstaan’. Zo samenkomen is bevrijdend en geeft inzicht in dat wat richting geeft aan je leven en je eigen spiritualiteit.
    De avond wordt geleid door Franciska Soepboer en Frida Koopman. Beide zijn verbonden aan het Centrum voor Spiritualiteit van de Stichting Karmel Twente. Frida als zuster Karmeliet en Franciska als vrijwilliger. Franciska heeft de opleiding “maatschappelijke spiritualiteit” gevolgd aan het Titus Brandsma Instituut in Nijmegen.
    De Stichting Karmel Twente is opgericht 13 oktober 2020 en komt voort uit de verschillende geledingen van de Karmelfamilie.
    Omdat wij de waarde van de Karmelspiritualiteit ervaren in ons dagelijks leven, willen wij deze op eigentijdse wijze vorm blijven geven. Zij kenmerkt zich door een samen zoeken naar de diepere lagen van ons leven en samenleven, naar sporen van Gods aanwezigheid.