Agenda

Zondag, 23 April 2023, 14:00 Johanneskerk, Rentenierstraat 9, Lichtenvoorde

REVEAL, een buitengewoon concert van Quirine Melssen

REVEAL, een buitengewoon concert van Quirine Melssen op zondag 23 april

De commissie Ontmoeting & Inspiratie van de parochie HH. Paulus en Ludger organiseert in samenwerking met PKN-gemeente Lichtenvoorde en de gemeente Oost Gelre op zondag 23 april een concert in de Johanneskerk. Zangeres en pianiste Quirine Melssen komt na haar zeer geslaagde en indrukwekkende concert “Vannacht naar dag” in februari 2020 opnieuw naar de Achterhoek. Martin Alvarez zal op cello de muziek ondersteunen.

Verbinden van Nieuwkomers en Nederlanders

Dit concert is buitengewoon, omdat het Nieuwkomers en Nederlanders met elkaar in verbinding wil brengen. Tijdens het concert zullen tolken ervoor zorgen dat Oekraïners, Eritreeërs en Arabisch sprekenden ook weten waarover er gezongen wordt. Na het concert zullen we onder het genot van koffie of thee in de aangrenzende Johanneshof in groepjes in gesprek gaan om de verbinding met elkaar te zoeken.

Wilt u erbij zijn? Aanmelden kan tot 17 april.

We hopen u op zondag 23 april om 14.00 uur in de Johanneskerk aan de Rentenierstraat 9 te Lichtenvoorde te ontmoeten.. De middag zal tot ongeveer 16.00 uur duren. De entree is gratis en iedereen is welkom, maar inwoners van de gemeente Oost Gelre hebben voorrang. Vanwege de organisatie is toegang alleen mogelijk na aanmelding. Dat kan tot uiterlijk 17 april bij Peter Müller: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of (0544) 46 30 45.

Op haar website (www.quirinemelssen.nl) stelt Quirine Melssen zich voor:
Foto Quirine Melssen “Als kunstenaar ben ik geïnteresseerd in nieuwe ideeën en concepten. Creativiteit, authenticiteit, drive en verbinden zijn kwaliteiten die op mezelf van toepassing zijn, maar me ook inspireren. Ik zie mezelf als een artiest met een missie: de wereld mooier maken. Ik denk dat we op een moment zijn gekomen dat we genoeg van de wereld hebben genomen. Dat het nu tijd is om te gaan geven. Geven aan mensen, geven aan de natuur en in een meer spirituele zin: geven als een manier van denken, een manier van leven. Voor mij komen kunst en natuur ook steeds dichter bij elkaar.
Bij de connectie-concerten creëer ik een gevoel van thuis en verbondenheid door een interactief concert waarbij er gedeeld wordt over persoonlijke gevoelens en ideeën. Daardoor ontstaat er een band tussen mij en het publiek maar eventueel ook tussen het publiek onderling. REVEAL bestaat uit Engelstalige ballads waarbij persoonlijke en uiteenlopende thema’s aan bod komen.
Bij mijn vorige voorstelling “Vannacht naar Dag” ontdekte ik de waarde van het delen van een persoonlijk verhaal. Met name het helende effect en de verbindende werking. Tenslotte zijn we allemaal mens en zijn gevoelens universeel.
Ik mis vaak in de omgang tussen verschillende mensen/groepen het daadwerkelijk openstaan voor de ander. Dat is niet altijd een kwestie van niet willen. Je moet daarvoor ook een situatie hebben waarbij je de ruimte voelt om je open te stellen.”

Kijk voor een voorproefje van het concert op: https://www.youtube.com/watch?v=allZGZs2ifo; of luister naar: http://shorturl.at/ahitu