Agenda

Zondag, 06 Augustus 2023, H. Calixtuskerk, Groenlo

LICHT voor mensen op de vlucht

De commissie Ontmoeting & Inspiratie van de parochie HH. Paulus en Ludger organiseert in samenwerking met de beheercommissie van de Groenlose geloofsgemeenschap H. Calixtus en Maria-Moeder-Gods een bijzondere tentoonstelling onder de titel “LICHT voor mensen op de vlucht”.

U ziet ongeveer 25 werken die rond dit thema zijn gecreëerd door kunstenaars van het landelijke collectief Ars Pro Deo (https://arsprodeo.nl/). De expositie is gekoppeld aan het werk van de noodhulporganisatie ZOA (https://www.zoa.nl/). Op deze manier vragen wij aandacht voor mensen over de hele wereld die alles achter zich moeten laten. ZOA biedt met concrete hulpverlening licht op plekken waar duisternis heerst. Kom en laat u raken door de verbeelding van het LICHT dat alles vernieuwt!

Wij nodigen u van harte uit deze kunstwerken te komen bezichtigen in H. Calixtusbasiliek aan de Kerkwal te Groenlo. De tentoonstelling zal na de kerkdienst op zondag 6 augustus om 10.45 uur geopend worden. En is verder op de volgende dagen gedurende de maand augustus te bezichtigen:
op dinsdag en donderdag van 14 tot 16 uur,
op woensdag en zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur,
op de zondagen 6, 13 en 27 augustus van 12 tot 17 uur.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken, een vrije gift t.b.v. ZOA wordt op prijs gesteld.