Agenda

Donderdag, 18 April 2024, 20:00 Johanneshof (naast de Johanneskerk) in Lichtenvoorde

Lezing door Mart de Kruif

De staat van oorlog en vrede – lezing door Mart de Kruif

De commissie Vorming en Toerusting van de Protestantse Gemeente Lichtenvoorde nodigt u uit voor wat een boeiende avond belooft te worden op donderdag 18 april 2024 om 20.00 uur, in de Johanneshof (naast de Johanneskerk) in Lichtenvoorde. Mart de Kruif zal u deze avond vertellen over wat nu actueel is.

Mart de Kruif, regelmatig te gast op tv, in het journaal en bij talkshows, heeft bijna veertig jaar gediend als officier in de krijgsmacht, de laatste jaren als Commandant van de Koninklijke Landmacht. Hij is opgeleid in Nederland en Duitsland en heeft een Mastertitel behaald tijdens zijn studie aan het U.S. Army War College in de Verenigde Staten. Hij heeft missies geleid in Bosnië en Afghanistan, waar hij 45.000 militairen en burgers uit 24 landen leidde in de wens naar veiligheid en verkiezingen. Hierover heeft hij het indrukwekkende boek ‘Zandhappen’ geschreven.

Tevens heeft hij de landmacht moeten leiden door tijden van grote bezuinigingen, ambtelijke belangen op het Ministerie van Defensie en tragische incidenten, zoals het neerhalen van de MH-17. Hij is één van de initiatiefnemers geweest voor de integratie van delen van de Koninklijke Landmacht met de Bundeswehr, in internationaal opzicht een ongekend fenomeen. 

Nadat hij de landmacht in 2016 had overgedragen aan zijn opvolger, heeft hij o.a. op verzoek van Deloitte Nederland het leiderschap in specifieke organisatiedelen geanalyseerd en adviezen opgesteld voor de toekomst. Hij heeft als Programmamanager 75 Jaar Vrijheid een belangrijke rol gespeeld in de samenstelling van het nationale jubileumprogramma, maar ook vele lokale initiatieven bevorderd.

Hoe deze avond zal verlopen hangt vooral van de actualiteit af!
De toegang tot de avond is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Consumpties zijn voor eigen rekening.
U bent van harte welkom!

Info: Sjors Tamminga, 0544-37 27 52, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.