Twee vrijwilligers van de St. Bonifatiuskerk in Lichtenvoorde hebben de muurschildering van het Fatimakapel opnieuw gerestaureerd.  
Deze muurschildering was verweerd en groen uitgeslagen.
Ook hebben ze het oog van Maria gerestaureerd. Deze was beschadigd, waarschijnlijk door vuurwerk. 

 
Het Fatimakapelletje is een open kapelletje, bestaande uit twee gemetselde zijmuren en een betonnen achterwand met reliëfvoorstellingen. Aan de voorzijde ga je over een grindpad de kapel binnen na het passeren van een soort poort, bestaande uit twee stalen balken van ongelijke hoogte waartussen een ketting is gehangen. Op de rechter zijmuur is het zonnewonder van Fatima geschilderd. 

                               

Geschiedenis
Herman Sterenborg, ,"Jochem" was directeur van de schoenenfabriek H.B.S de eigenaar van dit bos. Hij had hier een huisje gebouwd om zijn vrije tijd door te brengen.
Op 16 november 1949 bepaalde hij in zijn testament dat de door hem aangelegde bos na zijn dood gelegateerd zou worden aan de St. Bonifatiusparochie.
Hij bepaalde dat het bos minstens 30 jaar onaangeroerd zou moeten blijven, en dat er binnen vijf jaar na zijn dood er een kapel zou komen ter ere van Onze Lieve Vrouw van Fatima.
Herman Sterenborg overleed op 6 december 1950.
Op 21 augustus 1951 heeft de parochie het legaat aangenomen.
Dit kapelletje is ontworpen door  architect P.H. van Rijn uit Amsterdam.
De plaatselijk aannemer A. Holweg (Rasink) heeft dit kappelletje gebouwd.
Ook werd er toen een muurschildering, een rijzende zon aangebracht.
In oktober 1957 werd deze  kapel ingezegend. Een aantal jaren daarna zijn er in oktober processies naar het kapelletje gehouden, waarbij de harmonie en scoutinggroepen voorop gingen.
In oktober 2008 werd de muurschildering gerestaureerd  door Theo Mellink.
Door Joop Venderbosch werd toen het beton- en muurwerk gerestaureerd. 
Dit kapelletje is nu eigendom van H.H. Paulus - Ludgerparochie en is een gemeentelijk monument.


Het zonnewonder van Fatima
Op 13 oktober 1917 is in het Portugese dorpje Fatima door een menigte van circa 70.000 belangstellenden en nieuwsgierigen een buitengewoon natuurfenomeen waargenomen. De menigte stond verzameld rond de drie herderskinderen die een wonder voorspeld hadden. Volgens de aanwezigen, onder hen ook niet-Katholieken, leek de zon plotseling, na het bidden van de Rozenkrans, op de menigte neer te storten, maar deinsde op het laatste moment terug. Deze gebeurtenis wordt het Zonnewonder van Fatima genoemd.