Logo Parochie

 

R.-K. Parochie
HH. Paulus en Ludger

OLV Tenhemelopneming | Beltrum

FacebookTwitterGoogle Bookmarks

 

 


 

Afsluiting open dagen in onze kerk in de maanden juli en augustus 2022

 

In de maanden juli en augustus op de woensdag en donderdag was onze kerk geopend voor bezichtiging. Met een team van vrijwilligers hebben we hieraan invulling gegeven en danken hen voor hun bijdrage.

Hieronder weer een overzicht van het aantal bezoekers en de donaties van dit jaar. Het extreem warme weer, met name in de middaguren hebben geresulteerd in een begrijpelijk minder aantal bezoekers en donaties. Hopelijk zijn de weergoden ons het volgend jaar beter gezind.
De bezoekers waren onder de indruk van onze mooie kerk. Ook de kerksluitingen en het bezoekers aantal waren menig keer onderwerp van gesprek.

De bezoekers kwamen weer uit het hele land en het buurland Duitsland.

Ook bezoekers met een historische redenen om even onze kerk te bezoeken. Van oud-inwoners  van Beltrum, oud misdienaar in de jaren 80, t/m een oud trainer van VIOS Voetbal uit Neede die aanleiding vond om de kerk te bezoeken

 

Met hartelijke groet,
De Locatieraad. (Beheercommissie)
Harry Geverinck en Paul Ribbers

Witte Donderdag was de kerk gevuld met de schoolkinderen en ouders van de school De Regenboog. Leraren en kinderen vonden het een mooie viering op Witte Donderdag. Het Thema van de viering was zeer toepasselijk namelijk: .... Bijna Pasen. Na afloop van de viering was er voor iedere bezoeker nog een cadeautje van de Zonnebloem.  Zaai voor vrede in de Oekraine 

Dank aan eenieder die ervoor gezorgd heeft dat we deze vieringen dit jaar weer op inspirerende wijze hebben kunnen vieren.

 

Zaterdag 19 maart presenteerde Marian Hulshof haar boek:
'Ik wil meepraten. Het leven van een onverzettelijk meisje uit Avest.'
Ongeveer 10 jaar geleden begon Marian aan het optekenen van de vele verhalen van haar moeder en vele gesprekken werden gevoerd om het levensverhaal van haar moeder in boekvorm vast te leggen.
Het was een bewuste keus om deze presentatie in onze kerk te houden, want in onze parochiekerk ontving haar moeder Dora Hulshof-Nahuis (96) voor haar meest belangrijke sacramenten, aldus Marian.
Het boek is door € 27,00 ovv postadres en e-mail over te maken op NL12 ASNB 0782 3779 20 t.n.v. MJB Hulshof.

Hierboven ziet u Marian en vervolgens Dora, Agnes en Trees Nahuis

 

Optreden van een GOSPELKOOR, iets nieuws in de kerk van Beltrum

Op zondag 27 maart is er in de kerk een optreden van Gospelkoor Revelation uit Winterswijk.

Ze treden vaak op in kerkdiensten en zingen dan ongeveer 6 liederen, maar speciaal voor Beltrum stellen ze een programma van ongeveer een uur samen, met daarin een kleine pauze.


Het koor bestaat uit ongeveer 18 tot 20 koorleden, een dirigent en mogelijk nog een muzikant.
Ze hebben er in elk geval veel zin in om weer op te treden, en dit zal hun eerste optreden sinds lange tijd zijn i.v.m. Coronaperikelen.

 

Voor meer info kijk op hun site: https://www.gospelkoor-winterswijk.nl

 

Kom ook, geheel gratis, luisteren naar dit prachtige koor! Zondag 27 maart aanvang 10.30 uur in “Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk” in Beltrum. Na afloop gelegenheid om een kopje koffie/thee te nuttigen.

 

Aanmelden is niet nodig en er is voldoende parkeergelegenheid op het Mariaplein in Beltrum. https://paulus-ludger.nl/index.php/beltrum

 

Bekijk hier de historische weergave van 50 jaar R.K. Kerk Beltrum

Pastorale noodwacht
Parochie HH. Paulus en Ludger
06-190 17 292

Agenda

08 nov 2022
19:30
Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk te Beltrum
De dwaasheid van het geloof
 
13 dec 2022
19:30
Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk te Beltrum
The Messiah van Händel zingt Kerstmis tegemoet