Beste allemaal,


In de maanden Juli en Augustus 2024 hebben wij onze  Kerk dit jaar weer opengesteld voor bezoekers.


De periode overziend kunnen wij vaststellen, dat we dit jaar in de eerste vier weken van  Juni vanwege het slechte weer weinig of geen bezoekers mochten verwelkomen. 


Vanaf 17 Juli is het bezoekers aantal weer duidelijk toegenomen. Zonnig weer blijft ook daarna een belangrijk gegeven. Het totaal aantal bezoekers komt daarmee toch nog op een totaal van 250 personen. 


Bij dit aantal zijn niet de bewoners van de Hassinkhof meegerekend. Zij deden een verzoek bij onze koster Henk om de kerk te mogen bezichtigen, omdat het weer het niet toeliet met de bewoners te gaan wandelen.  Henk heeft deze aanvraag op een deskundige manier vorm gegeven.  Eerst achter in de kerk via de microfoon uitleg over onze mooie kerk. Waarna de bezichtiging volgde. Afsluitend tevreden bezoekers van de Hassinkhof. Henk namens de bewoners dank.


De openstelling van onze kerk kan alleen slagen dankzij de enthousiaste inzet van onze vrijwilligers


Vragen van bezoekers zijn zo goed mogelijk beantwoord.


Verwijzing naar de info op internet naar  "Zicht op de R.K. kerk Beltrum" werd op prijs gesteld, zodat bezoekers thuis in alle rust de informatie over onze kerk thuis nog eens kunnen nakijken. 


Bezoekers blijken op de een of andere manier betrokken bij een geloofsgemeenschap. Of hadden een historie met onze kerk. Even herinneringen delen.


De toekomst van de kerk en het kerkbezoek waren weer vaak onderwerp van gesprek.


Hieronder een overzicht van de bezoekers aantallen en de giften.


         

Rest ons de vrijwilligers te danken voor uw inzet, om de bezoekers te verwelkomen in onze mooie kerk.


Met vriendelijker groet,
Harry Geverinck en Paul Ribbers