Kerkbijdrage Harreveld

 

T/m vorig jaar verzorgde de beheercommissie Harreveld zelf de registratie en inning van de kerkbijdrage voor onze geloofsgemeenschap. De invoering van nieuwe software was voor ons aanleiding om deze werkzaamheden vanaf 2022 uit te besteden aan de centrale ledenadministratie van de Parochie Paulus-Ludger

Wat niet gaat veranderen is dat uw bijdrage nog steeds naar onze eigen bankrekening gaat en bestemd is voor onze eigen Geloofsgemeenschap Paulus-Ludger Harreveld

 

In Harreveld waren we gewend om vaste (leeftijdsgebonden) bedragen per lid te hanteren als kerkbijdrage. Vanaf dit jaar wordt dat losgelaten. U bepaalt zelf, naar draagkracht, welk bedrag u geeft als jaarlijkse kerkbijdrage voor onze geloofsgemeenschap. Laat daarbij ook uw hart spreken.

Verder worden voor de kerkbijdrage voortaan alleen het gezinshoofd benaderd en niet meer de individuele gezinsleden. Het gezinshoofd geeft een kerkbijdrage namens alle gezinsleden. Uiteraard kan een nog thuiswonende volwassene ook zelf een kerkbijdrage geven (dus niet via de ouders).

 

Deze aanpak (kerkbijdrage als vrije gift per huishouden) wordt al in de meeste andere geloofsgemeenschappen toegepast en betekent een administratieve vereenvoudiging.

 

In oktober heeft elke huishouden dat kerkbijdrage betaalt van ons een brief met een antwoordformulier ontvangen. Daarop kan het bedrag worden ingevuld dat u voortaan als kerkbijdrage wil schenken aan de Geloofsgemeenschap Harreveld. Desgewenst kan ook de betaalwijze (incasso of zelf overmaken) en de frequentie (1 of 2 keer per jaar) worden aangepast.

Het antwoordformulier kan ongefrankeerd worden verstuurd naar de centrale ledenadministratie in Groenlo, graag voor 15 november as.

Indien u geen formulier inlevert zullen wij de huidige incasso voortzetten.

 

Door de overgang naar verwerking door de centrale ledenadministratie is het dit jaar niet mogelijk om in twee termijnen te betalen.

Vanaf 2023 worden weer de vertrouwde momenten gehanteerd (eind juni en eind november) voor het incasseren van de kerkbijdrage en voor het versturen van brieven naar de parochianen die hun kerkbijdrage zelf willen overmaken.

 

Als u in de toekomst de hoogte van uw kerkbijdrage wilt aanpassen, kunt u dat rechtstreeks doorgeven aan de centrale ledenadministratie; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Graag willen we onze vrijwilligers bedanken die met veel zorg en aandacht vele jaren de administratie van alle kerkbijdrages hebben verzorgd voor onze geloofsgemeenschap!

 

Namens de Beheercommissie Paulus Ludger Harreveld,

Vincent Bokkers

e-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.