Op zondag 27 oktober j.l. vierde de St. Helena parochie in het Duitse Barlo een dubbeljubileum. Hun kerk bestond op 21 oktober 2024 tweehonderd jaar en hun kerkkoor ook genaamd St. Helena het 125 jarige bestaan. Dit alles werd feestelijk gevierd op deze zondag 27 oktober.

Barlo is een van onze Duitse buurparochie waarmee we samen met buurparochie Hemden, jaarlijks in september de viering bij de Kreuzkappele organiseren. Allen dragen dezelfde patroonheilige naam als de geloofsgemeenschap in Aalten.

Aalten ontving een uitnodiging om de feestelijkheden bij te wonen. Een delegatie uit Aalten trok naar Barlo en woonde de Eucharistie viering bij. Een geweldig mooie en plechtig gezongen viering voorgegaan door pastoor Rafael von Straelen.

Eine festgottesdienst in die St. Helenakirche. Er was een bijzonder koor, ‘dasz Kammerchor der Dommusik’ uit Munster, uitgenodigd om de dienst vocaal en  muzikaal te begeleiden. Het was de moeite waard hun zang te aanhoren, begeleid door trompetten.

Na de viering was er een receptie in de tegenover de kerk gelegen Saal Wissink met

vele felicitaties en toespraken, hapjes en drankjes én de dankbaarheid dat de Aaltense delegatie naar de Jubiläumfeier was gekomen.